Hvordan tømme utklippstavlen på Mac

Tømning av utklippstavlen på Mac frigjør minne og forhindrer at konfidensielle eller sensitive data blir eksponert. Du finner nedenfor trinnene for å fjerne utklippstavlen på Mac.

Fjern utklippstavlen på Mac



Fjern utklippstavlen på Mac

Når du kopierer eller klipper noe på Mac, forblir dataene alltid tilgjengelige på utklippstavlen, selv etter at du har limt inn dataene.



hvordan du endrer telefonnummer på Apple ID

Hvis utklippstavlen inneholder en stor mengde data eller et bilde med høy oppløsning, bruker den RAM som potensielt kan redusere nettleserhastigheten din på Mac.

Et annet problem med utklippstavlen som lagrer sist kopierte data, er at sensitiv eller konfidensiell informasjon kan forbli tilgjengelig på utklippstavlen.



Heldigvis kan utklippstavlen på Mac bare holde en ting om gangen, og dette lar deg raskt fjerne sensitiv eller personlig informasjon fra utklippstavlen ved å kopiere noe annet.

Når du kopierer en liten tekstdata, overskriver den alle eksisterende data som er lagret i utklippstavlen, noe som frigjør RAM og raskere blarhastighet.

Om nødvendig kan du også fjerne innholdet på utklippstavlen helt ved å starte Mac på nytt eller bruke Terminal for å fjerne utklippstavlen.



1. Fjern utklippstavlen på Mac ved hjelp av erstatning av data

Følg trinnene nedenfor for å erstatte eksisterende utklippstavledata med små tekstdata.

1. Åpne et tekstdokument og skriv inn en singelBreveller singelOrd(skriv for eksempel bokstaven 'C' eller ordet 'Clear').

to. Velg musen med musenOrdat du nettopp skrev og trykkerKommando+Ctastene på Mac-tastaturet.

Skriv Word i tekstdokument

Dette vil kopiere ordet 'Clear' til utklippstavlen og erstatte dataene som tidligere var lagret i utklippstavlen.

Du kan bekrefte om dine personlige data i utklippstavlen er slettet eller erstattet av ordet 'clear' ved å trykkeKommando+Vnøklene.

Merk: I stedet for å åpne tekstdokument kan du kopiere en enkelt bokstav eller et ord fra hvilket som helst nettsted.

2. Tøm utklippstavlen helt ved hjelp av terminalen

Som nevnt ovenfor kan du også rydde utklippstavlen på Mac heltstarter på nyttdatamaskinen din eller ved å bruke terminalen.

I eksemplet nedenfor vil vi se på hva som for øyeblikket er lagret i utklippstavlen, og bruke terminalen til å fullstendig fjerne utklippstavlen på Mac.

1. Klikk på hvilken som helsttomrompå skrivebordet på Mac-en, og dette vil hente Finder-menyen.

hvordan du leser facebookmeldinger uten å vise lest

to. Klikk påRedigerekategorien i Finder-menyen, og klikk deretter påVis utklippstavlen.

Vis utklippstavlealternativ på Mac

Dette åpner utklippstavlen og du vil kunne se dataene som for øyeblikket er lagret i utklippstavlen.

3. Klikk nå påog klikk påVerktøyalternativet i rullegardinmenyen.

Åpne Verktøyalternativ på Mac

Fire. Klikk på på neste skjermbildeTerminalikon.

Åpne Terminal på Mac

5. Skriv inn i terminalvinduetpbcopy< /dev/nullog trykk påTast innpå tastaturet på Mac-en.

hvor lagrer android bilder fra tekstmeldinger?

Fjern utklippstavlen på Mac ved hjelp av Terminal

Etter dette, ta en titt på det åpne utklippstavlen, du vil finne at det er fullstendig ryddet og at det ikke er data i utklippstavlen.

I slekt
  • Hvordan endre skjermbilde Lagre plassering på Mac
  • Hvordan endre skrivebordsbakgrunn på Mac